Az ember gyorsan tanul?

A mobiltelefon sugárzása lassítja a patkányok tanulását

Először mutatták ki neurológus kutatók, hogy a mobiltelefonok nagy mennyiségű elektromágneses sugárzása hátráltatja a tanulási folyamatot az agyban patkányoknál.

2011.06.20 20:26MTI

Bochumi német szakemberek szerint a tanulási folyamatban észlelt fennakadások függetlenek olyan tényezőktől, mint a stressz.
   
A mobiltelefonokból származó elektromágneses sugárzás hatásainak vizsgálatából származó eredmények nem vonatkoztathatók közvetlenül az emberre - húzták alá a Ruhr Egyetem kutatói. Megjegyezték, az elektromágneses mező az állatkísérletekben "alapjaiban hátráltathatta a tanulási folyamatot az agyban".
   
Rámutattak, az emberek többségének nincs miért aggódniuk, a "normális" mobiltelefon-használóknál elenyésző veszélyt jelent a telefonálás, mert nincs elég erős mágneses tér.

Más a helyzet a kutatók szerint többek közt a titkosszolgálatoknál és a katonai területeken, ahol a speciális antennák alkalmazása magasabb értékeket ér el, ezeket ellenőrizni kellene.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.