Mennyire káros az elektromágneses sugárzás?

A WHO is vizsgálja, hogy okozhatnak-e rákot a mobiltelefonok

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői május végéig fognak állást foglalni arról, hogy okozhatnak-e rákot a mobiltelefonok és a vezeték nélküli technológiával működő távközlési és informatikai berendezések.

2011.05.20 19:55MTI

A WHO részeként tevékenykedő Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség (IARC) szakértői kedden ülnek össze Lyonban, hogy áttekintsék az elektromágneses sugárzás egészségre gyakorolt hatásairól eddig készült tanulmányokat. A testület a kutatási anyagok alapján a nyolc napra tervezett tanácskozás végén, május 31-én hoz döntést.
   
Az IARC 1970 óta több mint száz dokumentumot tett közzé a különböző rákkeltő anyagokról, köztük az azbesztről, a röntgensugárról, valamint a humán papillomavírusról (HPV).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.