6500 megbetegedést észleltek

Kanyarójárvánnyal küzd Európa

Kanyarójárvánnyal küzd Európa az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint: az utóbbi hónapokban a kontinens 33 országában több mint 6500 megbetegedést észleltek, az esetek háromnegyededét Franciaországban jelezték.

2011.04.21 16:55MTI

A WHO az oltás hiányát teszi felelőssé a megbetegedések számának emelkedéséért. Franciaországban januártól márciusig 4937 esetet jelentettek, miközben a 2010-es évben összességében 5090 megbetegedést regisztráltak.

"Ez finoman szólva is jókora szám" - fogalmazott Rebecca Martin, a szervezet szakértője.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint különösen a 10 és 19 évesek között vannak sokan oltás nélkül. Ahhoz azonban, hogy hasonló járványokat el lehessen kerülni, a lakosság 90 százalékát be kell oltani - mutatott rá a WHO.

Franciaország
mellett Spanyolországból is sok esetet jeleztek. Andalúziában a kanyaró két nagy hullámában hatszázan betegedtek meg október óta. Svájcban is növekedett a kanyaróban szenvedők száma, 2010 végén 321 esetről tudtak, a legtöbben az alpesi ország francia határvidékén, Genf kantonban kapták el a kórt.

A WHO tagországai április 23-tól március 30-ig európai oltási hét keretében akarnak a betegség további terjedését hátráltató intézkedéseket megvitatni. Az idei kampányban több mint ötven ország vesz részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.