Közel 500 javaslat érkezett postán és e-mailben

Jumaane-re keresztelték az elefánt bébit

Jumaane névre keresztelték a szeptemberben született elefánt bébit. A fél éves ormányos Nyíregyházán látta meg a napvilágot, ahol jelenleg is boldogan él szüleivel, az egy éve létező elefántházban.

2008.03.26 16:44ma.hu

A helyi állatkert mindenképpen azt szerette volna, ha a látogatók közül kerül ki a keresztszülő, így versenyre szólították fel vendégeiket. Közel 500 javaslat érkezett postán és e-mailben, a befutó a Jumaane név lett, mely szuahéli nyelven "kedden született"-et jelent.

A név kiválasztásnál előnyt élveztek a J betűvel kezdődő olyan afrikai nevek, melyek jelentése valamilyen módon utalt a kis bikára. Két leleményes keresztszülő is ugyanazt a nevet választotta, így egy csapásra keresztmamája és papája is lett Magyarország első afrikai elefántborjának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.