Egy zöldre vált pénisz

Szex az állatvilágban - egy életerős elefántbika aggodalmai

"27 éves afrikai elefánt vagyok, tele indulattal. Az összes hímet legszívesebben megölném. Éjjelente csupa erotikusat álmodom. De a legszörnyűbb: a péniszem zölddé vált. Menthető vagyok?"

2010.06.30 16:05National Geographic

Rossz hírünk van kedves elefánt: az Ön panaszai az elkövetkező húsz évben feltehetően semmit sem enyhülnek. A fiatalok pechjére a nőstény elefántok az idősebb partnereket részesítik előnyben. Egyelőre a nőstények elmenekülnek Ön elől, sőt segítségért is trombitálnak.

A domináns bika pedig nem hagyja, hogy a háremébe tartozó nőstényével más hím párosodjon, így elkergeti, esetleg még el is páholja a trónkövetelőt.

Tesztoszteron-túltengés

A 30 év körüli hím elefántok jellegzetes fejlődési szakaszba lépnek: az angolul „musth”-nak nevezett periódus során a bikák tesztoszteronszintje a normál szint ötszörösére növekszik.

Ezzel magyarázható az agresszív viselkedés és a felfokozott párzási vágy. A periódusra jellemző az is, hogy a hímek szinte folyamatosan, erős szagú vizeletet csepegtetnek, amely következtében hímivarszervük zöldes színt vesz fel.

A „musth” idősebb bikák esetében 4–5 hónapig is eltarthat, fiatalabbaknál csupán néhány hétig. Csak ebben a periódusban leledző bika párosodik. Ritka, hogy 30 évesnél fiatalabb bika lehetőséget kap a párosodásra – az elsőbbség az időseké. A nőstény egyébként 16–18 évesen párosodik először.

Rekord hosszú terhesség


Az elefántborjú párzás után 668 nappal jön világra – ami rekord az emlősök között. A kicsi legkevesebb két évig szopik.

Egy tehén átlagosan négyévente ellik egy kölyköt Az elefántok egyébként matriarchális csoportokban élnek, amely csoportokat mindig egy idősebb, tapasztaltabb elefánttehén vezet.

A csoportban csak felnőtt nőstények és fiatalok vannak, az ivarérett bikák magányosan járnak táplálék után, néha falkákba verődnek. A hímek a nőstényekhez csak párzás idején csatlakoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.