A testi vágy hiánya...

Szex vagy alvás? Melyiket választja?

Mindannyian tudjuk, jóllehet sosem beszélünk róla: vannak napok, amikor egyszerűen nincs kedvünk a szexhez.

2010.06.28 12:16

 A női "fejfájás" népszerű elmélete ellenére szó sincs arról, hogy csak a hölgyek élnének időnként efféle kifogásokkal… A fő ok mindkét nem esetében ugyanaz: aludni akarunk!

Egy 1000 felnőtt segítségével végzett kutatás arra próbált fényt deríteni, hogy ki vagy mi romantikus akcióink fő ellensége. A résztvevők 18 és 75 év közötti emberek voltak, többségük házas vagy hosszú távú párkapcsolatban élő, és csaknem 50%-uknak volt 18 év alatti gyermeke.

A kutatók azt találták, hogy a férfiak mintegy 56%-a mindennap gondol a szexre (ugyanez a nőknek csupán 19%-áról mondható el), de e roppant mértékű nemi vágy ellenére a férfiak kb. fele időnként kitér a szex elől.

Az 5 leggyakoribb gátló tényező:

- fáradtság (53%)
- rossz hangulat vagy betegség (49%)
- nincs kedve szeretkezni (40%)
- gyerekek (30%)
- munka (29%)

Amikor menetrend szerint történik a romantikázás…

Talán furcsán hangzik, de az emberek mintegy 45%-a megtervezi a szerelmeskedések időpontját, sőt, 7%-uk bejegyzi a naptárba ezeket az eseményeket.

Még ha nem is vagyunk túl egészségesek, a testi vágy nem tűnik el

A kutatás arra is rámutatott, hogy azok az emberek, akik rossznak ítélték a saját egészségi állapotukat, ritkábban szeretkeznek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem is akarnak. Ugyanolyan gyakran jut eszükbe, mint a jó egészségben lévőknek.

Talán a gyerekek miatt van?

Nem, a gyerekek sem jelentenek (jó) kifogást. Az eredmények ugyanis azt mutatják, hogy a 18 év alatti gyerekek szülei valójában gyakrabban szerelmeskednek, mint azok, akiknek a gyerekei már nem élnek otthon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.