Még jó, hogy nem pancsolás közben találták

Dél-amerikai húsevő piranha került horogra egy brit tóban

Dél-Amerikában honos húsevő piranha akadt horogra egy brit tóban.

2010.06.21 12:47MTI

A Londontól 113 kilométerre, délkeletre kifogott halból nem lett halászlé, miután kiderült, hogy a bot végén vergődő állat egy vöröshasú piranha (Pygocentrus nattereri).

A környezetvédelmi hatóság csütörtöki beszámolója szerint a legfeljebb 33 centiméteres hosszt és a 3,5 kilogrammot is elér,ő 1-2 centiméteres fogakkal rendelkező ragadozót valószínűleg egy akvarista engedte a tóba, mert a hal kinőhette az akváriumot.

A szakemberek mindenkit óva intenek attól, hogy a nem őshonos állatokat visszaengedjék a természetbe, mert ezek akár fel is boríthatják a helyi élővilág egyensúlyát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.