Meg(űr)utaztatják Newton almafáját

Newton almafája dacol a földi gravitációval - az űrben

nevezetes almafa - mely a legenda szerint segített Sir Isaac Newtonnak megalkotni a gravitáció elméletét - felkerül az űrbe.

2010.05.10 17:22MTI

No nem az egész fa, csupán egy tíz centis darabkája. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor pénteken száll fel az Atlantis amerikai űrsikló és viszi magával az almafadarabot Newton egy képével együtt.

"Megtapasztalja a súlytalanságot, így ha lenne az almafán alma, akkor sem esne le"
- mondta Piers Sellers brit származású űrhajós, aki az Atlantis hat fős legénységének tagja.

Miután megűrutaztatták a nevezetes almafa emlékdarabkáját, visszakerül a Földre, oda ahol eddig volt: a brit tudományos akadémiához - a Royal Societyhez -, melynek Newton 24 évig volt az elnöke, 1703-tól egészen haláláig, 1727-ig. Sir Isaac Newton - sokak szerint - a XVIII. század elejének legnagyobb tudósa volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.