"Létezhetnek, de akkor baj van"

Stephen Hawking a kis zöld űremberek veszélyére figyelmeztet

Létezhetnek földönkívüliek, ám az emberiségnek el kellene kerülnie, hogy kapcsolatba lépjen velük, mert annak következménye pusztító lehet - óvott Stephen Hawking brit tudós vasárnap.

2010.04.26 11:10MTI

A világhírű asztrofizikus egy új dokumentumfilmben közölte, "ha az idegenek meglátogatnának bennünket, annak kimenetele esetleg olyan lenne, mint amikor Kolumbusz partra szállt Amerikában, és ami nem végződött túl jól az őslakos amerikaiak számára".

A sorozat egy elképzelt univerzumot ír le, hatalmas űrhajókon közlekedő idegen életformákkal, amelyek új forrásokra vadásznak, miután kimerítették saját bolygójukat. Hawking spekulációja szerint a legtöbb földönkívüli élet a mikrobákhoz vagy kis állatokhoz hasonlíthat, ám létezhetnek fejlett életformák is.

"Az efféle fejlett idegenek talán nomádok, és az a cél hajtja őket, hogy meghódítsanak és gyarmatosítsanak minden számukra elérhető bolygót"
- óvott Hawking.

Az ítéletnapi forgatókönyvet a Stephen Hawkinggal az univerzumba (Into the Universe with Stephen Hawking) című sorozat sugallja, amelyet a Discovery Channel április utolsó vasárnapján kezdett sugározni az Egyesült Államokban.

Az idegen életformák létezésének valószínűségéről Hawking elmondta, hogy "az én matematikus agyammal pusztán a számok alapján mint tökéletesen racionálisra gondolok az idegenekre. Az igazi kihívás azt kitalálni, hogyan is nézhetnek ki valójában".

A Discovery Channel vasárnapi közlése szerint Nagy-Britanniában májusban kezdi sugározni a sorozatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.