A fajok eredete egyik első kiadását adták el

30 millióért kelt el a WC-ben talált Darwin-könyv

Egy londoni árverésen több mint 103 ezer fontot (30 millió forintot) fizettek ki Charles Darwin A fajok eredetéről című könyve első kiadásának egyik példányáért.

2009.11.24 20:00MTI

A 150 éve kiadott kötetet ötven éve vette az árverésre bocsátó tulajdonos családja alig pár fillérért - mondta el a keddi aukción a Christie's árverési ház egyik munkatársa.

Mint kiderült, a könyvet hosszú ideje egy vendégeknek fenntartott mellékhelyiségben tartották bedobozolva, s csupán a véletlenen múlt, hogy az egyik családtag rájött, micsoda kincset őriznek. Az árverés előtt 40-60 ezer fontra becsülték az értékét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.