Tudomány

A start előtt 1,3 másodperccel halasztották el egy SpaceX rakéta tesztjét

A rakéta a későbbiekben árut és embereket szállít majd a Holdra és a Marsra.

2020.12.09 08:50MTI

A start előtt 1,3 másodperccel halasztották el a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat egyik hajtóművének tesztjét annak meghibásodása miatt.

A cég Twitter-üzenetében azt írta, hogy a teszt törlését az indítás előtt a Raptor típusú hajtómű automatikus rendszere idézte elő.

A nyolcas sorozatszámú Csillaghajó (Starship) üzemi próbáját a következő napokban végzik el. A kísérletek célja, hogy terhelésnek tegyék ki az új rakéta egyes különálló elemeit.

Elon Musk, a SpaceX vállalat vezetője azt mondta, hogy a rakéta a későbbiekben árut és embereket szállít majd a Holdra és a Marsra.

Musk azt szeretné elérni, hogy a Csillaghajó teljes egészében újrafelhasználható legyen. A SpaceX jelenlegi Falcon hordozórakétájának ugyanis csupán bizonyos, a Földre visszatérő fokozatait lehet ismételten bevetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.