Tudomány

Drámai videón, ahogy összeomlik a világhírű obszervatórium

Az Arecibo Obszervatórium 57 éve kezdte meg munkáját, és a potenciálisan veszélyes aszteroidák elemzésétől a távoli bolygók megfigyeléséig rengeteg területen segítette a nemzetközi tudományos közösséget.

2020.12.04 11:19ma.hu

A világhírű Arecibo Obszervatórium idén olyan súlyos károkat szenvedett, hogy úgy döntöttek, irányítottan lerombolják. Erre végül nem került sor, a Puerto Rico-i létesítmény december elején magától összeomlott.

Az amerikai Nemzeti Tudományos Alap által a közelmúltban közzétett drámai felvételen látható, ahogy egy 900 tonnás elem hullik az alatta lévő, 305 méter széles antennára.

Az Arecibo Obszervatórium 57 éve kezdte meg munkáját, és a potenciálisan veszélyes aszteroidák elemzésétől a távoli bolygók megfigyeléséig rengeteg területen segítette a nemzetközi tudományos közösséget. A szakértők szerint elvesztése pótolhatatlan űrt hagy hátra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.