Nagyon félénk állatok, emberekkel nem barátkoznak

Szaporodnak a vadtevék az atomkísérletek vidékén

Nagyjából 500-ra növekedett a nyugat-kínai Hszincsiang (Xinjiang) tartományban a vadtevék száma, így a világon élő vad kétpúpúak nagyjából fele található meg már az egykori atomkísérletek vízben rendkívül szegény vidékén - közölte az állami sajtó.

2009.01.20 07:34MTI

Az egyre kevesebb vízzel rendelkező, nyugat-hszincsiangi volt nukleáris kísérleti terület közelében az állatok száma elérte az ötszázat.

A tudósok becslése szerint az 1990-es években még csak 400 ázsiai - más néven baktriai - kétpúpú teve élt a hszincsiangi Lop-Nor természetvédelmi területen, Mongóliában ugyancsak 400
- mondta el Lej Jü-en (Yuan Lei) teveszakértő, a teverezervátum vezetője a tianshannet.com.cn hírportálnak, és hozzátette, a szaporodás az orvvadászat csökkenésének köszönhető.

A lop-nor-i terület hatalmas sivatagjain kóborló vadtevék genetikailag különböznek háziasított leszármazottaiktól. Nagyon félénk állatok, emberekkel nem barátkoznak. Képesek megélni a síkság sós vizeit fogyasztva is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.