Állati

Több millió szardínia lepte el Dél-Afrika vizeit - látványos videó

A szardíniák vonulása különleges látványosság, amely minden évben számos természetfilmest vonz.

2020.06.19 11:00MTI

Szokatlanul sok szardínia vonul a dél-afrikai partok mentén. A több milliós rajra cápák, delfinek és albatroszok vadásznak az Indiai-óceán partvidékének közelében, a ragadozók elől a part irányába menekülő halak egy részét Durban kikötővárosnál a helyiek fogták ki.

Ryan Daly, az Ugui Déli Parti Turisztikai Hivatal munkatársa szerint a idén szokatlanul sok szardínia vonul, évek óta nem volt ennyi.

Ennek egyik pozitív hozadéka, hogy a halak éppen a koronavírus-járvány okozta válság idején segítik a lakosságot az élelmiszer-ellátás biztosításában.

A szardíniák vonulása különleges látványosság, amely minden évben számos természetfilmest vonz. Hátterében egy természetes jelenség áll: az Atlanti-óceánban futó, oxigénben és planktonokban gazdag hideg vizű Benguela-áramlat egy vékony sávban benyomul a melegebb Indiai-óceán partvidéki területeire.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.