Állatvilág

Elpusztult Fülöp, a 12 éve itthon telelő gólya

Villanyvezetéknek repült és elpusztult Fülöp, a gólya, aki 13 éve élt Magyarországon, ebből tizenkettőt itthon is telelt.

2018.06.22 10:42ma.hu
hirdetés

A madár haláláról Rózsa Sándor, az Aggteleki Nemzeti Park osztályvezetője számolt be az I/I Azurák Csabával című műsor felvételén.

A szakember véletlen balesetről beszélt, bár hozzátette, a gólya ismerte a környéket, így meglepő, hogy elnézte a vezetékpárt, melyet testével rövidre zárt és azonnal elpusztult.

Fülöpnek eddig több mint 30 fiókája volt.

Rózsa Sándor fontosnak mondta, hogy ezeket a villanyvezetékeket pont az ilyen balesetek elkerülése miatt a föld alá kellene helyezni.

Fülöp gólya valóságos legenda volt Zemplénben. Több mint egy évtizede szemelte ki magának lakhelyül Bodrogkeresztúrt és sosem hagyta el. Idén májusban múlt 15 éves.

Itt egy régebbi videó

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.