ISS

Pizzát készítettek az űrállomáson - videó!

A legtöbb ember, ha az asztronauták étkezése szóba kerül, étvágygerjesztőnek csöppet sem nevezhető, fogpasztaként tubusba zárt ételekre gondol.

2017.12.06 02:36ma.hu
hirdetés

Pedig a világűrben valóban lehet jól fűszerezett, ízben gazdag ételeket enni. De azért óvatosan kell bánni a finomságokkal, vagy az elkészítésükkel, mert a súlytalanság körülményei között minden, ami nincs rögzítve, a levegőben lebeg. Ebben a környezetben a folyadékok amőbaszerű cseppekké válnak, és a víz is furcsán forr. Ahelyett, hogy sok száz buborék formálódna benne, mint földi körülmények között, egyetlen nagy buborék alakul ki. A kenyérmorzsák, ha az űrhajósok belélegzik őket, komoly egészségügyi kockázatot jelenthetnek. Persze, ez nem akadálya annak, hogy a Nemzetközi Űrállomás űrhajósai például pizzát készítsenek maguknak, íme:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés

Magnum: Kaliber az ügyvitelben

Magyar integrált ügyviteli rendszer forgalmazását kezdte meg több év próbaüzem után a gyártó, a Magnum IT Kft.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.