Solar Impulse 2

A pszichiáter viszi célba a földkerülő repülőt

Utolsó előtti állomására ért földkerülő útján a Solar Impulse 2 napelemes repülő. A gép továbbindulásának időpontja egyelőre ismeretlen, a végcél Abu-Dzabi.

2016.07.13 11:34MTI

Leszállt Egyiptomban, Föld körüli útja utolsó előtti állomásán a Solar Impulse 2 kísérleti napelemes repülő. A gép hétfőn indult el Sevillából - olvasható a vállalkozás portálján.

Több mint két nap repülés

Kairóban, Egyiptom fővárosában szerda hajnalban, mintegy 50 órás repülés után André Borschberg vezetésével landolt a gép.

MTI/EPA/Haled el-Fiki

Az utolsó szakaszban ismét Bertrand Piccard repül a Solar Impulse-szal. A két svájci pilóta, a pszichiáterként dolgozó Piccard és az üzletember Borschberg egymást váltva teljesíti a 35 ezer kilométeres távot.

Nem tudni, mikor indul

Kairóból az Arab-félsziget felé veszi útját a napelemes gép, ám azt egyelőre nem tudni, mikor indul.

A Föld körüli út 2015 márciusában indult Abu-Dzabiból, az Egyesült Arab Emírségek fővárosából, a napelemes repülő leszállt többek között Ománban, Mianmarban, Kínában és Japánban.

Szélesebb, mint egy Boeing 747-es

Bertrand Piccard svájci orvos-pilóta, a Solar Impulse társaság elnöke (b) és Andre Borschberg mérnök-pilóta az egyiptomi landolás után (MTI/EPA/Haled el-Fiki)

A 2,3 tonnás járművet 17 ezer napelem működteti, szárnyai szélesebbek, mint egy Boeing 747-esé. A napközben felvett és eltárolt energiával éjszaka is képes repülni.

A projekt 2002-ben indult, hogy felhívja a világ figyelmét a megújuló energiák fontosságára és az innováció erejére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.