Scooter 30 emberi évet élt

Meghalt a világ legöregebb macskája

Scooter megért kora állatorvosa szerint 136 évnek felel meg egy ember életében.

2016.05.14 10:58MTI

Elpusztult az a sziámi macska, amelyet Guinness Book of World Records a héten nyilvánított a világ legöregebb élő macskájának - jelentette szombaton az AP hírügynökség.

Screenshot

A Scooter névre hallgató állat március 26-án ünnepelte 30. születésnapját, a Texas állambeli Mansfieldben élt. Gazdája, Gail Floyd már születésekor mellette volt, és élete végéig gondozta. Szerinte Scooter hosszú életének az volt a titka, hogy mindig tevékeny volt. Szeretett új helyeket megnézni, és szerette az embereket.

Scooter gazdájával együtt az Egyesült Államok 50 államából 45-ben járt, és Gail Floyd rendszeresen elvitte őt magával abba a nyugdíjasotthonba, ahol édesanyja él. Scooter megért kora állatorvosa szerint 136 évnek felel meg egy ember életében.

A 30 éves sziámi macska nem minden idők legöregebb cicája volt, ezt a rekordot egy másik texasi macska tartja, amely 38 évig élt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.