Állati!

Egy 26 éves magyar kutya a világ legidősebb kutyája

Buksi sakál és husky felmenőkkel is rendelkezhet. Emberi években már 182 éves!

2016.04.28 09:20ma.hu

26, vagyis emberi években 182 éves Buksi, a Sárrétudvariban élő husky-keverék kutya. Ezzel ő lehet a világ legöregebb kutyája, miután az eddigi ausztrál rekorder nemrég kimúlt.

Gazdája elmondása alapján még édesapja kapta a kutyát 1992-ben, aki már akkor is 2-3 éves volt.

Kubinyi Enikő etológus néhány hete DNS-mintát vett Buksitól, amiből pontosan kiderülhet a kora, ugyanis az oltási papírjai már nincsenek meg.

Facebook: Sárréti Pegazus Lovarda


Facebook: Sárréti Pegazus Lovarda

Nemcsak a kora, hanem a fajtája is felkeltette a kutatók figyelmét, ugyanis ezt sem lehet pontosan megállapítani. Annyi biztos, hogy husky lehet benne, de a szakemberek sakálvérre is gyanakszanak.

Talán ennek is köszönhető, hogy Buksi mozgékony, jó egészségnek örvend, és az állatorvosok szerint akár még öt évig is élhet.

"Tápot sosem kapott, a kedvence a nyers hús. Manapság már leginkább a csirkefarhátat kedveli, azt könnyedén meg tudja rágni és le tudja nyelni. Egy kicsit nagyot hall, de ezen kívül nincs semmi baja" - mesélte Ica néni, Buksi gazdája.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.