Magyarországon lakik

Nálunk él a világ legidősebb macskája

Az eddigi listavezető kaliforniai macska halála után a magyar Panni következik a sorban, aki a harmadik ikszhez közeledik a világ legidősebb macskájaként.

2015.08.08 08:48ma.hu

Egérfogásról már szó sincs, a nyávogást is abbahagyta, szívgyógyszert szed, enni azonban most is szeret a világ legöregebb macskája - tudósította a Kossuth Rádió Közelről című műsora. Az eddigi listavezető kaliforniai macska halála után ugyanis – elvileg – a magyar Panni következik a sorban, bár születésének időpontját csak a család tartja nyilván: valószínűleg 1987-ben látta meg a napvilágot.

Hogy nagyon öreg, afelől semmi kétség, hullik a szőre, az ízületi betegsége miatt nehézkesen jár, a teste dudorokkal van tele. Faragó Lászlóné, a gazdi azt mondja, a szeretete tartja életben az idős állatot, akit mindig is családtagként kezeltek, s az állatorvos szerint is élhet még néhány évet gondos ápolás mellett a 28 év körüli, veterán cica.

Ma már előfordul, hogy naponta hétszer eszik, kozmetikushoz is vinni kell, havonta 20-25 ezer forintba kerül Panni táplálása és ápolása, de a nyugdíjas asszony inkább magának vesz egyszerűbb, olcsóbb ételeket, csak hogy a macskának a legjobbat tudja nyújtani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.