Elképesztő képsorok

Mi lenne, ha egyszer arra ébrednénk, hogy 3 Nap van az égen?

A csillagászok felfedeztek egy bolygót egy hármas csillagrendszerben.

2016.04.02 11:14ma.hu

Felfedeztek a csillagászok egy Jupiter nagyságú bolygót, ami egy hármas csillagrendszerben kering. A KELT-4ab a negyedik ilyen égitest, azaz nagyon ritkák a 3 saját nappal (KELT-A, KELT-B és KELT-C) rendelkező bolygók, először ezt is csak 2 "naposnak" gondolták. Különlegessége, hogy túl közel kering a fő napjához, ami eléggé megmagyarázhatatlan jelenleg.

Ha ott ébrednénk egyik reggel (kár, hogy egy gázóriásról van szó), és felnéznénk az égre, akkor egy nagyon nagy fényes Nap mellett két másikat, nagyjából a Holdunk fényességével tündöklő másik kettőt is megpillantanánk. Bizonyára fantasztikus látvány lehet, de nagyon jó itt nekünk a Földön, hogy gyönyörködünk életet adó csodálatos Napunkban.

NASA


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.