Csoda?

Közel egy óráig tündökölt az égen a csoda

Ritkaságszámba menő égi jelenséget fotóztak Dél-Karolina felett, a szemtanúk szerint közel egy órán át volt látható az égbolton.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2015.08.20 18:33ma.hu

Elképesztően szép, és igencsak ritka természeti jelenséget, úgynevezett tűzszivárványt kaptak lencsevégre Dél-Karolina államban. A tűzszivárvány adott feltételek mellett pehelyfelhők (cirrusz) jelenlétében keletkezik, amikor a napsugarak 58 fokos szögben esik a a megfelelő arányú jégkristályokkal telített felhőre. A neve megtévesztő, mert semmi köze a tűzhöz, és nem is hagyományos szivárvány-alakú, mindazonáltal a hidegfrontot jelzi előre.

Jackie Hill


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.