Égi jelenség Utrecht felett

Misztikus fekete kör jelent meg az égen

Titokzatos fekete kör jelent meg a hollandiai Utrecht város felett, izzottak a szálak az UFO-vonalon, rengeteg bejelentés érkezett az óriási füstkarikához hasonló jelenség miatt. Hasonló körről a múlt hónapban Buenos Airesben, Argentínában is beszámoltak.

2015.06.18 11:01ma.hu
@ilsevanwijk

Utrecht városa felett (Hollandia)az égbolt keleti részén kedd este 23:30 körül titokzatos fekete kör jelent meg. Többen látták a jelenséget, amely ráadásul mozgott is. A közösségi oldalakon azonnal elterjedt a hír, a legtöbben felhőre vagy UFO-ra gyanakodtak leginkább. Havi átlagban egyébként közel nyolcvan UFO-jelentésről számolnak be, ebből hét százalék ered Utrecht tartományából.

Végül számos elmélet született a fekete körrel kapcsolatban, például, hogy seregélyek alkották azt, mivel a madarak sokáig tudnak repülni mozgó formációban is.

Ugyanilyen körről a múlt hónapban Buenos Airesben, Argentínában is beszámoltak.

Twitter/jeroen_bijman


Speciális effekt?

A készülék, amellyel a füstkarikákat készítik. © Rob Acket

A titokzatos, kedd este megjelenő fekete kör Utrecht keleti része felett nem UFO volt, hanem a Holland Opera speciális effektje. Mindezt a Holland Opera szóvivője mondta. A társaság Fort Rijnauwenban (erődítmény épület) a The Day After című előadásra készül, amit június 18-tól július 11-ig mutatnak be.

A szóvivő elmondta, hogy hasonló kör gyakrabban is látható lesz a következő hetekben a város felett. A jelenség egy úgynevezett füstkarika, amely egy durranás vagy robbanás után alakul ki. "Ez azokhoz a füstkarikákhoz hasonló, amiket szivarral vagy cigarettával is lehet csinálni, csak ez nagyobb. Nagy eséllyel csütörtökön, pénteken és szombaton is látni lehet a köröket, mert ezek az előadás napjai."

@BvanZwol


Izzottak a vonalak

A Holland Operát rengetegen hívták a sajtótól a fekete körrel kapcsolatban. „Gondoltuk, hogy sok telefon lesz emiatt a későbbiekben, de azt hittük, főleg a nyugalmukat megzavart lakosok lesznek, nem pedig a média. Egyébként gyakran használjuk valamiféleképpen a tüzet és nagyon szépnek és hatásosnak tartjuk.”

A The Day After a Holland Opera egy olyan darabja, amely tele van tűzzel kapcsolatos látványelemmel, éneklő sztárokkal, cirkuszi akrobatákkal, táncosokkal és egy 14 fős fúvószenekar is helyet kapott benne. A Phaeton legenda modern feldolgozása ez, aki a gőgössége miatt a világ elpusztításával fenyeget. A füstkarikát gyártó gépezet a darab végén kap szerepet, mikor is Phaeton majdnem elpusztítja a Földet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.