Égi csoda

Tűzgolyó jelent meg az égen - megkezdődött a meteorit-vadászat

Tudósok hada lepte el Ontario államot, hogy felkutassák annak a fénylő meteoritnak a darabjait, ami kedd éjszaka szelte át Kanada egét.

2014.03.22 07:30MTI

A nagyjából kosárlabda méretű tűzgolyó helyi idő szerint este fél tizenegy előtt hat perccel tűnt fel az égen, és útját végigkísérhették a Western University's Southern Ontario Meteor Network hét, az égboltot folyamatos megfigyelés alatt tartó kamerájának hála.

A NASA által üzemeltetett Ohio és Pennsylvania állambeli meteorkutató kamerák is rögzítették a tűzgolyó útját, jelentette be Peter Brown a kanadai egyetem szóvivője. A lenti videón mind a kilenc kamera felvétele látható.

A tudósok szerint a tűzgolyó Port Dovertől mintegy 75 kilométerre robbant fel és mintegy 32 kilométernyire érhetett földet Aylmer és St. Thomas között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.