Csatornaépítés közben bukkantak rájuk

Kiállítják a Budafokon feltárt kora bronzkori tárgyakat

A Budapesti Történeti Múzeum kiállításán lehet majd megtekinteni azokat a kora bronzkori tárgyakat, amelyekre Budafokon találtak rá csatornaépítés során.

2015.08.02 20:30MTI

Kraus Dávid régész az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a több ezer éves leletek nagy része töredékes, de találtak egy egészben maradt kerámia edényt.

A területen a nagyrévi kultúra (Kr.e. 3. évezred második fele) népessége élt, és a most megtalált leletek azt mutatják, hogy a magaslati településen élők növényeket termesztettek, állatokat tartottak és ezek mellett vadásztak is.

A régész szólt arról, hogy találtak pattintott kőeszközöket, de előkerült egy agancskapa is. A területen sok ló csontja is előkerült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.