Álomból valóság

Rakétaemberek Dubai felett - ilyet még nem látott a világ

Hihetetlen videót készített két pilóta - amit eddig csak a digitális technika segítségével bámulhattunk meg a mozivásznon, azt ők véghezvitték: emberi rakétaként cikáztak a pompázatos város és a sivatag fölött.

2015.05.13 12:10ma.hu
jetman.com

Yves Rossy és Vince Reffet, a Jetman Dubai csapat tagjai szinkronizált repülést hajtottak végre 180-300 km/órás sebességgel.

Rossy, a félelmet nem ismerő svájci pilóta a világ egyik vezető fejlesztője az emberi repülés területén, sokéves kísérletezés és fejlesztés után megalkotta az emberi testre felszerelhető, működő hajtóművet. A videón kollégájával látható az első próbarepülés során.

A jetpackkel Rossy célja az, hogy a repülést közelebb hozza az emberiséghez, hogy a science fiction ne csak a képzeletünkben éljen, hanem megvalósult álom lehessen. Jelen állapot szerint még szükségük van egy repülőgép segítségére a startoláshoz, de innentől, ahogy mondani szokták, határ a csillagos ég...

És íme a videó, ahol eláll a lélegzete:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.