Egy 7 éves kisfiú találta meg

Pulykaméretű vegetáriánus T-Rex-et találtak

A zsarnokgyík rokona az az új dinoszaurusz, ami mindössze akkora volt mint egy pulyka, bár ízre nem biztos, hogy lenne hasonlóság. Képek!

2015.04.28 12:31ma.hu

Az "aprócska" vegetáriánus dinoszaurusz, mely 145 millió évvel ezelőtt Dél-Amerika folyókkal tartkított területein élt a Jura korban, nagyjából pulyka nagyságú, és arról a hétéves kisfiúról kapta nevét, aki megtalálta a fosszíliáit. A Chilesaurus diegosuarezi a feltételezések szerint ritkán, de egyébként elérhette az akár 3-4 méteres magasságot is.

nature.org

Mindenesetre a theropodákhoz (ebből fejlődtek később ki a madarak) sorolják, azaz rokonságban állt a Velociraptorokkal és a T-Rex-szel, ám a kevésbé hatalmas és még kevésbé vérszomjas őslény bizarr módon kombinálta a rövid karokat, hosszú nyakat, kis fejet, és levélformájú fogazatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.