WWF

Keresik a Föld órája hazai fővárosát

Területtisztító, szépítő és szemétszedő verseny keretében keresi a Föld órája globális program idei magyarországi fővárosát a WWF Magyarország.

2015.03.12 19:37MTI
Facebook/WWF Hungary

A Nagy zöldítési akciót március 21-én, egy héttel azelőtt tartják, hogy március 28-án megrendezik a Föld óráját. A magyar települések negyedszer versenghetnek A Föld Órája Fővárosa címért.

A korábbi években Nyíregyháza, Szigetszentmiklós és Pusztaszabolcs érdemelte ki a címet azzal, hogy lakosai a legnagyobb arányban csatlakoztak a kezdeményezéshez, amelynek keretében világszerte helyi idő szerint 20 óra 30 perctől egy órára lekapcsolják a fényeket, hogy így hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

A magyar szervezők idén arra kérik a településeket, hogy a Föld órája előrendezvényeként szervezzenek saját "zöldítő akciót". Az előzetesen regisztrált önkéntes munkák - szemétszedések, területtisztítások - eredményeinek beküldése után a WWF Magyarország zsűrije választja ki azt a települést, ahol a legtöbben vettek részt az önkéntes akcióban. A számokat a település méretének arányában veszik figyelembe - tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t.

A települések a kihívásra a foldoraja.hu oldalon regisztrálhatnak, ott részletes információkat is találnak az akcióról és a kampányban való részvétel feltételeiről. A várostisztításból a szervezet is kiveszi a részét: csatlakozik Budapesten a Főkert Nonprofit Zrt. és a Fővárosi Önkormányzat által szervezett Miénk itt a park! tavaszváró parkszépítési akcióhoz a Szent István parkban.

A Föld órája 2007-ben indult Sydneyből. Azóta évente már 162 ország mintegy 7000 városában mozgósított állami és üzleti szereplőket, civil szervezeteket és több százmillió egyéni támogatót, akik közösen léptek fel a fenntartható jövő ügyéért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.