Han Solo a nyálát csorgatná

Nincs ennél menőbb: Millennium Falcon drónként

Egy Csillagok Háborúja rajongónak kötelező darab: a drón, ami Millennium Falconként repül arra, amerre tulajdonosa irányítja.

2015.02.05 19:00ma.hu

A számos drónfajta közül a hobbidrónok azok, melyek hétköznapi halandók számára is elérhetők. A kicsiny repülő szerkezetek azonban eddig szinte minden fantáziát nélkülözően két/négyrotoros kivitelben, helikopterszerű kialakítással kerültek a boltok polcaira. Vannak viszont olyan lelkes rajongók, aki saját "vázat" készítenek a drónokra, ezzel adva egyedi külsőt nekik.

Közéjük tartozik Olivier C, aki nemrég töltött fel egy igen érdekes videót a Youtube-ra. Ebben saját munkáját tekinthetjük meg; egyedi quadcoptere a Csillagok Háborújának közismert űrhajójára, a Millennium Falconra hasonlít. Nézze csak:



A habszivacsból kialakított váz nem csupán hasonlít, de működő hajtóműfényekkel is rendelkezik. Kicsit orrnehéz (ez a videón is látszik), de ezt ügyes manőverezéssel ellensúlyozni lehet.

Alkotója elárulta, hogy következő drónja is marad a George Lucas által megálmodott univerzum keretei között: egy Tie-vadászt szeretne összehozni. És, ki tudja, ha ezzel készen van, talán egy Halálcsillag drón is kikerülhet a barkácsmester kezei közül...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.