Borra sör, meg ugyan nem gyötör!

Bekoszolhatatlanná válnak ruháink

Nem hagynak foltot az üdítők, ketchupok és más folyadékok a ruhán, mert azt speciális öblítővel kezelték

2014.10.24 07:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Leöntötte magát egy romantikus randevún vörösborral? A gyerek még a nadrágján is pörköltszaftos lett? Elcsúszott az esős időben és tiszta sár lett a ruhája? Ilyenkor többnyire csak a bosszankodás marad, na és a reménykedés, hogy a foltok kijönnek majd a mosás során. Néha azonban minden praktikának ellenállnak, és ekkor szomorúan búcsút kell vennünk kedvenc darabjainktól.

Vagy legalábbis kellett. Ha a beérik az Sofft által fejlesztett öblítő Kickstarter-kampánya, az internetező közösség elég pénzt dob össze rá, akkor a jövőben már az ezzel mosott ruhák többségét még csak mosni sem kell majd. A Sofft ugyanis a szerves és a műanyag szálakat vékony, láthatatlan réteggel vonja be, ruháink hidrofób védelmet kaphatnak. Ennek következtében az olyan hagyományos szennyeződéstől, mint az olajfolt vagy az üdítők okozta szennyeződések, teljes mértékben megkímélhetjük öltözékünket. Nézzék csak!



A Sofft védelme mindazonáltal nem tart örökké, de valószínűleg néhány extra mosást meg tudunk spórolni vele. A kevesebb mosás kevesebb víz- és energiafogyasztást is jelent, illetve a használt egyéb mosószerek fogyását is csökkenti, vagyis alkalmazásával környezetbarátabb módon tarthatjuk tisztán ruháinkat.

Van azonban néhány kihívás, amit még le kell győznie a Sofftnak. Például nem képesek nagy mennyiségben, hatékony gyártási körülmények között előállítani terméküket. Emellett egy egyliteres palack 35 dollárba (nagyjából 8 ezer forintba) kerül, aminek hallatán még az amerikai háziasszonyok is hátrahőkölnek. Ez mindössze 15 mosásra elegendő, vagyis egy ruhatisztításra közel 540 forintot kell rááldozni.

Tőkéjük viszont nincsen túl sok, ezért fordultak az internetezőkhöz. Kickstarteren keresztül alig egy hét alatt már 13 ezer dollárral meg is haladták az eredetileg kitűzött 25 ezer dolláros célt. Terveik szerint 2015 februárjában állhat elő a kereskedelmi forgalomban is kapható termék. Végső céljuk, hogy a nagy bevásárlóközpontokban 10 dollár (2300 forint) körüli áron lehessen kapni majd a Sofftot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.