Takarékosan

Hatékony Ház Napok - Nyisson és látogasson Ön is!

2014. november 3-9. között energiatakarékos házakat, épületeket látogathat meg a nagyközönség Magyarországon és az EU további 9 országában.

2014.10.20 05:30ma.hu
Fotó: GreenDependent

A nyílt napok legfontosabb célja, hogy kézzelfogható tapasztalatot nyújtson az alacsony energiaigényű (avagy közel nulla energiaigényű) épületekről minden érdeklődő számára - segítségként az energiahatékonysági pályázatokon való induláshoz is.

A klímaváltozás, az energiafogyasztás növekedése és változó energiaárak az egész világon hatással vannak az építészeti szabványok folyamatos szigorítására. Ezzel párhuzamosan az épülettulajdonosok és -használók elvárásai is nőnek, egyre többen szeretnének minél inkább energia-hatékony épületekben lakni és dolgozni. Ennek megfelelően az Európai Unió országaiban 2021-től már csak ilyen lakóházak építését fogják a hatóságok engedélyezni az Épületenergetikai Irányelv alapján (közintézményekre már 2019-től érvényben lesz az új szabvány).

A "Hatékony Ház Napok: Nyisson Ön is!" kampány keretében a GreenDependent Intézet és szakmai partnere, a Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ) az ország számos településén élő tulajdonosok aktív közreműködésével energia-hatékony középületeket és lakóházakat nyit meg november3-9. között, hogy mindenki megnézhesse, milyen is egy ilyen házat kialakítani, abban élni és dolgozni. A látogatások keretében lehetőség nyílik a személyes tapasztalatcserére, információ megosztásra, és adott esetben a szakemberekkel történő beszélgetésre is.

A látogatható házak nagyok sokfélék: van köztük új és felújított épület, ökofaluban található szalmabála ház, minősített passzívház, saját kezűleg felújított ház, F-ből A+ kategóriásra javított ház, 13 lakásos passzívház, zöld óvoda, aktív ház, Élhető Jövő Park, Építőipari Tudásközpont stb.

Nyisson és látogasson Ön is, regisztráljon ezen az oldalon!



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.