Jellegzetes élőlények

Akváriumokba zsúfolták a Velencei tavat

A Velencei-tó jellegzetes halfaunáját és más vízi élőlényeket mutat be az agárdi hajókikötőnél megnyílt H2O Akváriumház.

2014.08.02 15:39MTI
Illusztráció: freedigitalphotos/criminalatt

A Velencei-Tavi Fejlesztési Nonprofit Kft. közleménye szerint a beruházás mintegy 20 millió forintból, 100 százalékban a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák Leader fejezetében kapott támogatás révén valósult meg.

Az akváriumház bemutatja a Velencei-tó jellegzetes halait, valamint olyan vízi élőlényeket, mint a szitakötőlárva, a vízi skorpió és a vízi botpoloska. Az akváriumházban elhelyezett nyolc akváriumban összesen 7085 liter víz van. A legnagyobb akvárium 1785 literes.

A Velencei-Tavi Fejlesztési Nonprofit Kft. 14 éve működteti a személyhajózást a Velencei-tavon: menetrend szerinti, illetve sétahajó járataik bejárják szinte az egész tavat. A természeti értékek alaposabb bemutatására rendszeresen szerveznek expedíciós kenutúrákat a tó motoros nagyhajóval nem megközelíthető nádasaiba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.