Kis lépés nekem...

Neil Armstrongról nevezték el a Kennedy Űrközpont egyik épületét

Az első Holdra lépő emberről, Neil Armstrongról neveztek el egy emlékhelynek számító épületet a floridai Kennedy Űrközpontban.

2014.07.22 13:45MTI
Forrás: Wikipedia

Az Egyesült Államok történelmi helyszíneinek országos regiszterében (NRHP) is szereplő "műveleti és kilépési" épület (O&C) az a hely, ahol 1965 óta a felszállásra készülő űrhajósok utoljára megfordulnak. Jelenleg itt építik az Orion űrhajót, amely a tervek szerint a Holdra, különböző kisbolygókra és a Marsra vezet majd emberi személyzettel ellátott expedíciókat.

A hétfői ceremónián felszólalt Buzz Aldrin, aki 45 évvel ezelőtt Neil Armstrong után második emberként léphetett a Holdra, valamint James Lovell, az Apollo-11 tartalék parancsnoka is.

Michael Collins, aki a Hold körül keringett, amikor Armstrong 1969. július 20-án megtette történelmi lépteit, úgy fogalmazott egykori kollégájáról: "a kíváncsiság és az intelligencia erőteljes ötvözetével rendelkezett", és nagy beleérzéssel látta át a repülőgépek összetettségét.

"Neil valószínűleg jobban szerette a hangárokat, mint az irodaépületeket, de bizonyos, hogy jól teljesített mindkét helyen" - mondta Collins a 2012-ben elhunyt űrhajósról, aki űrrepülőmérnökként, berepülőpilótaként és egyetemi professzorként is tevékenykedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.