Vár mindenkit a vadaspark

Lámák és hangyászok birodalma Szegeden

Különleges, Dél-Amerikában élő állatok, a lámák és hangyászok birodalmába kalauzolják el az érdeklődőket szombaton a Szegedi Vadasparkban.

2014.07.16 10:08MTI
freedigitalphotos.net/dan

Veprik Róbert igazgató közölte, az idén fennállásnak huszonötödik évfordulóját ünneplő szegedi állatkert legnagyobb, legváltozatosabb nemzetközi hírű gyűjteménye a dél-amerikai.

A Tisza-parti város állatkertjében gondoznak számtalan tenyérnyi méretű selyemmajmot, jó néhány nagytestű ara papagájt, de megtalálható itt a Föld egyik legkülönlegesebb élőlénycsoportját alkotó vendégízületesek mindhárom állattípusából is több faj: a kétujjú lajhár, háromöves tatu, sörényes és a dolmányos hangyász.

A dél-amerikai tevefélék mind a négy faja – láma, vikunya, alpaka és guanakó - mellett megismerhető a vadasparkban a másik két jellegzetes patás, a pekari és a tapír, valamint a kontinens csúcsragadozója, a jaguár is. Szombaton a dél-amerikai állatvilágot bemutató felfedezőtúrára várják a vendégeket.

Nappal több állomásos kalandos vetélkedőbe lehet majd bekapcsolódni, amelyen például lesz "szotyizás" a papagájokkal, jaguárutánzó famászás, preparátumfelismerő-játék és karmosmajom-kvíz is.

Kivételesen néhány különleges állat etetésébe is bekapcsolódhatnak a látogatók. Napnyugtával látványos ragadozóetetésekre és rendhagyó borjúfókashow-ra kerül sor, miközben nem mindennapi élőlényeket lehet simogatni.

A nyári éjszakai programok hagyományaihoz híven a parkban nem kapcsolják föl a közvilágítást, így mindenki bátorsága és kíváncsisága szerint sétálgathat majd.

A vendégek megfigyelhetik a kifutókban gondozott, éjszaka aktív állatok természetes viselkedését, de a 45 hektáros park elhagyatottabb részein akár szabadon kószáló őzekkel is összefuthatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.