Április 1.

Áprilisi tréfa a pápai békegalambokra vigyázó ölyv sztorija

Megkésett áprilisi tréfa volt egy katolikus hetilap azon híre, miszerint a Vatikán egy speciálisan idomított ölyvet alkalmaz a Szent Péter térről felröptetett békegalambok védelmére a sirályok és a varjúfélék támadásától.

2014.04.12 03:30MTI
Forrás: Freedigitalphotos/James Barker

A Credere erről szóló cikkét felkapta a nemzetközi média, az AFP francia és az ANSA olasz hírügynökség alapján az MTI is közölte a hírt szerdán. Egy szentszéki szóvivő azonban arról tájékoztatta az újságírókat, hogy a hír valótlan, a hetilap valójában egy április 1-jei tréfát vett komolyan.

A hetilap csütörtökön utcára került számában ír arról, hogy egy Harris-ölyv, más néven vörösszárnyú ölyv védelmezi a jövőben a pápai lakosztály ablakából eleresztett békegalambokat, miután január 26-án, vasárnap egy sirály és egy hatalmas fekete varjú csapott le két, Ferenc pápa ablakából felröptetett fehér galambra a téren összegyűlt több tízezer ember szeme láttára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.