Köszönet a gólyák, gémek nevében is

Öngyilkos-jelölt békákat segítő önkénteseket keresnek - nem vicc!

Békamentő terelők építésekhez keres a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága önkénteseket, hogy jóllakhassanak a gólyák és a gémek.

2014.03.06 13:13ma.hu

Az önkéntes munka keretében az út menti árokkal párhuzamosan, hosszú, 5-15 cm mély árkokat kell kialakítani, melybe karók segítségével "hálót" állítanak, majd vissza kell temetni az árkokat. A szakemberek ezt követően a "háló" tó felőli oldalán 15-25 méterenként egy-egy vödröt ásnak le a talajszint alá, hogy a "hálót" kikerülni igyekvő kétéltűek ebbe potyogjanak bele.

A vödröket naponta, két naponta kell ellenőrizni és a kétéltűeket az út túloldalára szállítani.

Az így kialakított terelő kerítés jó eséllyel akadályozza meg, hogy a szaporodó helyeikről (tavak) az élőhelyeik (erdő) felé igyekvő kétéltűek tömegesen vessenek véget az életüknek az autók kerekei alatt – írta Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága Facebook-oldalán.

Aki kedvet és erőt érez magában a gyakorlati faj- és természetvédelem munkálataiban való részvételre, az az itt megadott elérhetőségeken tud jelentkezni >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.