Szívszorító

Elaltatták a világ egyetlen fogságban élő leopárdfókáját

A sydneyi Taronga Állatkert azzal indokolta "szívszorító" döntését, hogy a hét esztendős antarktiszi ragadozó már hosszú ideje súlyos betegséggel küzdött.

2014.02.20 11:02MTI
Guardian

A Casey nevű fókának az év eleje óta nem volt étvágya és az "intenzív állatorvosi kezelés és gondoskodás ellenére állapota folyamatosan romlott az elmúlt időkben" - húzta alá az állatkert, ahol a múlt héten, pénteken altatták el a ragadozót.

Casey 2007-ben került a Taronga Állatkertbe, miután partra vetődött a Sydneytől délre fekvő Wattamolla öbölben. A fókára lesoványodva, hasán friss cápaharapás nyomaival találtak rá.

Az állatkert megtartotta a fókát, amiatt aggódva, hogy az óceánba visszakerülve az állat esetleg megfertőzheti valamivel a helyi leopárdfóka-populációt. Casey volt fajának egyetlen fogságban élő példánya. Különleges helyzetéből adódóan az állat nemcsak a látogatók és a gondozók, hanem a kutatók kiemelt figyelmét is élvezte.

A szakemberek annak reményében vizsgálták, hogy többet megtudhatnak az antarktiszi vizekben élő fajról - adta hírül a The Guardian című brit lap internetes oldala.

"Reméljük, Casey kapcsolata a gondozóinkkal és a látogatókkal hozzájárult ahhoz, hogy tudatosítsuk az emberekben a környezetvédelem fontosságát és növeljük ennek a lenyűgöző antarktiszi fajnak a megbecsülését" - húzta alá közleményében az állatkert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.