Áprilistó lehet megnézni őket

Apró fehér oroszlánok egy lengyelországi állatkertben

Három fehér oroszlánkölyök született a lengyelországi, lódzi vajdaságbeli Borysewben, egy magán állatkertben.

2014.02.05 01:30MTI
Képünk illusztráció!

A Zoo Safari nevű, 2008 óta működő állatkertben született három kölyök jól van, nemük egyelőre nem ismert. Apjuk a 3 és fél éves Sahim, anyjuk a másfél éves Azira - adta hírül a Gazeta Wyborcza című lengyel lap kedden. "Féltünk, hogy Azira eltaszítja magától, nem fogja etetni a kölyköket, De nagyszerű anyának bizonyult, odaadóan gondozza kicsinyeit" - mondta a lapnak Andrzej Pabich, az állatkert tulajdonosa.

A kisoroszlánokat április közepétől nézhetik meg a látogatók, de már néhány nap múlva online megtekinthetők lesznek az interneten. Az afrikai fehér oroszlán rendkívül ritka faj, az egész világon mintegy 90 példányt tartanak számon. Sahim 2011-ben került Lengyelországba.

A fehér oroszlánok évszázadok óta az afrikai mítoszok és legendák tárgyai. Amíg 1928-ban nem sikerült befogni az első példányt, az emberi fantázia szüleményének tartották őket. Az összes szabadon élő fehér oroszlán a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park környékén található.

Rendkívüliségük miatt kedvelt célpontjai vadászoknak és orvvadászoknak egyaránt. Elejtésük bizonyos körökben a bátorság jelének számít, és különös büszkeségre ad okot. A borysewi Zoo Safari a fehér oroszlánokon kívül más ritka állatfajokkal is dicsekedhet.

"Három fehér tigrisünk és fehér macskáink mellett fehér tevéink és farkasaink is vannak. Igyekszünk olyan állatfajokat beszerezni, amelyeket másutt nem lehet látni" - mondta a tulajdonos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.