Könnyebb, környezetbarátabb

Vízzel aktiválható ceruzaelem

A mindössze 12 grammos elemet öt percre egy pohár vízbe kell meríteni, hogy aktiválódjon, tehát a boltban, becsomagolva még nem fogy az energiája.

2014.01.14 17:55MTI

Nem ez az egyetlen különbség a hagyományos ceruzaelemek és az Aquacell nevű találmány között: a vizes elem nagyon kevés nehézfémet tartalmaz - olvasható az In a Bottle című, vízzel és környezetvédelemmel foglalkozó oldalon.

A vizes elemet gyártó hongkongi cég az ANSA olasz hírügynökség kérdésére elmondta: az előállítás annyira környezetbarát, hogy vizet sem használnak hozzá, így "nem okoz gondot a mérgező anyagokat tartalmazó szennyvíz kezelése sem".


Acquacell Batteries with infinite shelf-life. by dm_50816ed400188

A találmány gyártásához használt nyersanyagok mind "fenntartható forrásokból" származnak. Az alkáli elemekkel ellentétben, amelyeket acélburkolat vesz körül, az Aquacell újrafelhasznált műanyagot használ erre a célra, így lényegesen kisebb a súlya is.

A gyártó honlapja szerint a vizes elem újrahasznosíthatása is egyszerű, "a kimerült elemekből új elemek készülnek - a végtelenségig."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.