Robotmúzeum nyílt Madridban

Kutyák ugatnak, emberszabásúak beszélnek, szerkezetek táncolnak - fura múzeum Madridban

Alapítói szerint Európa legnagyobb robotgyűjteménye látható a minap Madridban megnyílt múzeumban. Videó!

2013.12.01 22:30MTI

A különleges gyűjteményben 140 játék található, közöttük a Sony által 1999 és 2006 között forgalmazott híres Aibo kutyarobotok gyűjteménye.

Daniel Bayon, a múzeum igazgatója elmondta: ismereteik szerint ez a legnagyobb európai robotgyűjtemény, amelynek kiemelkedő része az Aibo kutyarobot-kollekció. Szülőhazája, Japán mellett ugyanis a spanyol fővárosban látható a legnagyobb Aibo-gyűjtemény. Ezek a kutyarobotok a valaha gyártott legfejlettebb modellek - mondta el Daniel Bayon, aki maga is szenvedélyes gyűjtő.

A humanoid robotok között szerepel a Tomy által az 1980-as években gyártott, robosztus termetű, kerek fejű Omnibot, valamint hat miniatűr robot, amelyek kék fényt kibocsátva mozognak a Gangnam Style című világslágerre.

"Jó napot, Naónak hívnak, nagyon különleges robot vagyok" - mondja az 58 centiméter magas humanoid, a francia Aldebaran cég terméke, amelynek a füle kék fénnyel világít. "Utánozni tudom egy élőlény viselkedését és ha nem zavarja önöket, kényelembe helyezem magam" - mondja a robot leülés közben.

A két hete megnyitott múzeum iránt hatalmas az érdeklődés, a jegyek mind elkeltek az idegenvezetővel történő látogatásokra. A madridi robotmúzeumot Daniel Bayon egy másik szenvedélyes gyűjtővel, Pablo Medranóval közösen hozta létre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.