Járandósság

Jogosnak találták Szergej Volkov űrhajós követelését

Egy Moszkva környéki bíróság jogosnak találta pénteken Szergej Volkov űrhajós követelését, aki a csillagvárosi űrhajós kiképző központtól több mint 1,3 millió rubelnyi (mintegy 9 millió forint) elmaradt járandóságát szeretné megkapni.

2013.10.04 18:06MTI

Az ítélet szerint Volkovnak első osztályú kiképző-űrhajósként a havi fizetésén kívül ki kell fizetni a fizetésének 120 százalékát kitevő pótlékot is. Ezt a külön összeget a katonai pilótából lett űrhajósoknak nyugdíjba vonulásukig kell kapniuk.

Volkov ügyvédje szerint precedens értékű ítélet született. Azt reméli, hogy ezután a többi aktív orosz űrhajós is sikerrel követelheti járandóságát, amit a Gagarin nevét viselő űrhajós kiképző központ egy törvényi változásra hivatkozva tavaly augusztus óta a nem fizetett ki nekik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.