Cukiság

Felvették, ahogy megszületett a ritka tigris - VIDEÓ!

Rejtettkamerával rögzítették, ahogy az állatkert elkülönített részében megszületik a kihalástól közvetlenül veszélyeztetett kistigris.

2013.10.02 14:43ma.hu

A londoni állatkertben 17 év óta nem történt ilyen csoda: a kihalástól közvetlenül veszélyeztetett szumátrai tigrisnek (Panthera tigris sumatrae) kölyke született.

A már ötéves anyja, Melati adott neki életet, miután hat percig vajúdott.

A többi tigrisénél keskenyebbek csíkjairól felismerhető szumátrai tigris a legkisebb a ma élő alfajok közül. Testhossza 2,15-2,55 méter, testtömege 75-140 kilogramm.

Az Indonéziához tartozó Szumátra szigetének esőerdeiben található meg. Jelenleg a tigris legdélebbre élő alfaja, ugyanis a korábban nála délebbre előfordult alfajok, a jávai tigris és a bali tigris mára már kihaltak.

A hím és nőstény csak a párzási időszakban találkozik egymással. A nőstény 103-105 napig tartó vemhesség után 2-6 kölyköt ellik. Kicsinyeit magányosan neveli fel.

A tigriseket egykor leginkább bundájukért vadászták, újabban elsősorban egyes testrészeiért és csontvázáért pusztítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.