Hátfájás és gerincferdülés gyötörte

Akupunktúrával gyógyul Bino, az albínó aligátor

Binót, az aligátort hátfájás és gerincferdülés gyötörte, nem tudta mozgatni hátsó lábait és farkát sem, ezért gondozói úgy döntöttek, akupunktúrával segítenek az állaton. A kezelés bevált, a hüllő sokkal jobban van.

2013.08.29 08:38MTI
Fotó: MTI

Az albínó aligátor 2007 óta a Sao Pauló-i akvárium lakója. Állatorvosok szerint Bino már betegen született nyolc évvel ezelőtt és semmi sem enyhítette fájdalmait.

A szakemberek ezért 2011 elején úgy döntöttek, megpróbálkoznak az akupunktúrával, hátha az segít az állaton - mint ahogy az az akvárium más lakóinál is történt. A kezelés eredményesnek bizonyult, a heti 30 perces terápia tehát folytatódik - mondta Rafael Gutierrez biológus. Bino újra tudja mozgatni hátsó lábait, csakúgy mint a farkát.

Az akupunktúra alkalmazása egyre népszerűbb az állatoknál - mutattak rá a Sao Pauló-i intézmény szakemberei, akik szerint a tűkkel folytatott kezelés elsősorban házi kedvenceknél, a macskáknál, a kutyáknál, illetve a lovaknál sikeres.

Bino esetében azonban óvintézkedésre van szükség: ragasztószalaggal összezárják az állat száját. A kezelés elején az aligátor általában rakoncátlankodik egy kicsit, de aztán lenyugszik, és tűri, hogy egy tucat tűt szúrjanak belé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.