Koszmosz műhold

Oroszország katonai műholdat bocsátott fel

Oroszország katonai műholdat bocsátott fel a világűrbe péntekre virradó éjszaka a kazahsztáni Bajkonur űrrepülőteréről - közölte az orosz űrcsapatok szóvivője.

2008.06.27 08:20MTI

Az eszköz rendeltetése az, hogy javítsa az űrbe telepített orosz rakéta-előrejelző rendszer hatékonyságát. A Koszmosz műholdat egy Proton-K hordozórakéta segítségével állították Föld körüli pályára.

A rakéta fellövését Anatolij Szergyukov orosz védelmi miniszter a helyszínen követte figyelemmel. Vlagyimir Popovkin tábornok, az orosz űrcsapatok parancsnoka korábban közölte, hogy jelenleg mintegy 100 orosz űreszköz kering a Föld körül, s közülük mintegy 70 katonai vagy kettős - katonai és polgári - rendeltetésű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.