Univerzális ünnep

Nyúl a Marson, tojás az űrben - Képek!

A Nemzetközi Űrállomáson tojásvadászatot tartottak az asztronauták Húsvét alkalmából. De nem ez az első eset, hogy tapsifüles kerül az űrbe, hiszen már 2004-ben is lefotóztak egy nyulat a Marson. Képek és videók!

Látta már a nyulat a Marson? És az üldögélő embert, vagy a fákat? >>> képgaléria

2013.04.01 11:10ma.hu
Chris Hadfield és tojásai - Fotó: NASA

A világon nem csak a gyerekek kerestek idén húsvétkor tojásokat: a Nemzetközi Űrállomás (ISS) legénységének is kijutott a jóból. Chris Hadfield kanadai asztronauta, aki jelenleg az ISS parancsnoka úgy gondolta, hogy érdemes az űrlaborban is egy ünnepi sétát tenni kollégáinak. Sajnos, csak műanyag tojás állt a rendelkezésére, de a móka nem maradt el. A Nemzetközi Űrállomás rendszeresen cserélő legénysége minden ünnepet megtart, a legnagyobb bulik szilveszterkor szoktak lenni.

Nyúl a Marson!

KATT a képre! >>>

De nem ez az első eset, hogy húsvétolás van az űrben, 2004-ben egy nyulat véltek felfedezni a Marson. A ma.hu sorra vette a Mars fura lényeit, a nyúltól, az üldögélő emberig.

Minden ünnepet megtartanak az Űrállomáson

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.