Másokat is érdekel a szex...

Nem csak a férfiak pornófüggők

Gina, a spanyolországi Sevilla város állatkertjének csimpánza, kizárólag pornófilmeket néz, ha tévé elé kerül.

2013.01.19 18:28Konrád - ma.hu

A spanyol El Mundo újságban rendszeresen publikáló főemlőskutató, Pablo Herreros elmondása szerint pár éve fedezte fel a különös érdeklődésű emberszabásút, mikor a csimpánzok lakóhelyét vizsgálva bejárta Spanyolország állatkertjeit.

Kutatóútja során a csimpánzok szokásait vette górcső alá. “Sosem képzeltem volna el olyan meglepetést, mint amit a sevillai állatkertben lakó, Gina nevű nőstény tartogatott számomra” - írta Herreros. “Mivel ezek az állatok napjaik nagy részét beltérben élik, környezetüket úgy kell kialakítani, hogy az mind fizikailag, mind pszichológiailag stimulálja őket. Ezek többnyire mesterséges dombok, játékok és más eszközök, amik arra késztetik az állatokat, hogy aktívak legyenek és megdolgoztassák az agyukat. Olyan ez, mint az embereknél a foglalkozásterápia” - tette hozzá a tudós.

Hogy Gina éjszakái kellemesebben teljenek, az álltakert gondozói egy védőüveg mögé helyezett tévét is raktak a ketrecébe és adtak hozzá távirányítót, hogy váltogathassa a csatornákat, ha úgy hozza kedve. “Az igazi meglepetés néhány nap múlva történt, mikor kiderült, Gina nemhogy kiválóan elsajátította a távirányító kezelését, de a pajzán csimpánz kizárólag pornócsatornával szórakoztatja magát. Ahogy sok ember is tenné” - írta Herreros - hozzátéve, noha a felmérések szerint a pornófilmeket átlagosan 12 percig nézik, az egyértelmű, hogy a főemlősök intenzíven érdeklődnek a szexualitás iránt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.