Csapdába estek az állatok!

Szörnyű képek: Több mint húsz delfin pusztult el a sekély vízben Angliában

Több mint húsz delfin pusztult el hétfőn a sekély vízben rekedve, mert ismeretlen okból felúsztak egy délnyugat-angliai folyón.

Elpusztultak: Több mint húsz delfin rekedt a sekély vízben képgaléria

2008.06.10 11:13MTI

Több mint húsz delfin pusztult el hétfőn a sekély vízben rekedve, mert ismeretlen okból felúsztak egy délnyugat-angliai folyón.

Egy 15 tagú delfincsapat megijedhetett valamitől, vagy hal után kutatva tévedhetett a cornwalli partokról a Percuil folyóba, ahol hétfőn reggel csapdába estek a Porth-öbölben. Bajbajutott társaik hangjára úszott utánuk a többi delfin - vélték a szakértők.

"Rettenetes mészárlás képét nyújtja a helyszín, testek mindenütt, de mindent megteszünk, hogy segítsünk" - mondta az elsőként az öbölbe érkezett mentők egyike, akinek hajójáról ketten is a vízben próbáltak segíteni a delfineknek.

Eddig öt állatot tudtak visszavezetni a biztonságos, mély vízbe - írta a BBC jelentése. A brit búvármentők szerint 1981 óta nem történt ekkora katasztrófa, amikor bálnák vetődtek partra a szigetország keleti partján.

A cornvalli állatvédők bejelentették, hogy szeretnének a végére járni, mi történhetett, mert az eset rendkívül szokatlan.

Egyúttal felszólították a segítőkész polgárokat, hogy inkább hagyják a szakemberekre a mentést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.