22-en vannak

Magyar tudóst is kineveztek az Európai Kutatási Tanács tudományos tanácsába

Az Európai Bizottság nyolc új tagot nevezett ki az Európai Kutatási Tanács irányító testületébe, a tudományos tanácsba. Az új tagok közt van Kondorosi Éva növénybiológus.

2012.12.14 04:29MTI

A kinevezések a tudományos tanács 2013 elején kezdődő, szakaszos megújításának a részét képezik. Az új tagok megbízatása a jövő év végéig tart, amikor az EU úgynevezett hetedik kutatási keretprogramja is lezárul.

Az újonnan kinevezett tagokat az EKT független, állandó - hat elismert tudósból álló - "azonosító bizottsága" kutatta fel. Az új tagok keresése során a tudományos közösséggel is konzultáltak.

Az EKT tudományos bizottsága 22 tudósból áll. A testület 2011-ben részben már megújult. A pénteki európai bizottsági határozattal a tagok harmada cserélődik ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.