Tudományos bejelentés Budapesten

Áttörés a szívgyógyászatban: elég két dolog, és túlélhetjük!

A speciális szerves szelén és a vitaminszerű koenzim Q10 kombinált alkalmazása életet menthet!

2012.11.20 10:07napidoktor.hu

Tudományos áttörésről számoltak be a minap Budapesten egy tudományos tanácskozáson. Az eseményt Tóth Kálmán professzor, a Magyar Kardiológusok Társasága főtitkára nyitotta meg. Az orvos szakmai körökben prevenciós áttörésként értékelt tudományos kutatás - a több mint ötven százalékos kardiovaszkuláris halálozás-csökkentést eredményező svédországi vizsgálat eredményeit - Urban Alehagen professzor, a kutatási team vezetője ismertette nagyszámú hazai szívgyógyász előtt.

A közelmúltban lezárult, többéves kutatás igazolta, hogy speciális szerves szelén és a vitaminszerű koenzim Q10 kombinált kezelésével szignifikánsan csökkenthető a kardiovaszkuláris-halálozás az idős emberek körében. A természetes hatóanyagok erősítik a szívizom hatóerejét, amely megnövelik a munkavégző-képességet is. A kutatók a világhírű a svéd Karolinska Egyetemi Kórház és a Linköping Egyetem és munkatársai voltak.

Magyarországon a leggyakoribb rettegett betegség a szívinfarktus és a stroke, ezektől félnek leginkább az emberek. A bejelentett kutatási vizsgálati eredményeket jelentősnek tartja Tóth Kálmán professzor, a Magyar Kardiológusok Társaságának főtitkára. „Szívgyógyászatunk eredményeinek elismerését is jelenti, hogy Magyarországon kerülhetett sor a kutatáshoz kapcsolódó tudományos szimpóziumra” – hangsúlyozta a nemzetközileg elismert kardiológus professzor.

A hazai kardiológia nyitott a világon megjelenő legújabb tudományos eredmények alkalmazására, és szakmailag érdekelt, hogy minél gyorsabban beépíthessék a napi terápiás gyakorlatba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.