Évek óta kutatják

Napóleon katonáinak maradványait temetették el Fehéroroszországban

Eltemették pénteken egy fehérorosz faluban Bonaparte Napóleon 110 katonájának maradványait, a katonák az 1812-es véres borogyinói csatából visszavonulva vesztették életüket a térségben.

2012.11.03 00:29MTI

1812 novemberében több tízezer francia katona halt meg, amikor az orosz cári hadsereg megtámadta a Moszkva alól visszavonuló császári erőket a Berezina folyónál.

A maradványokat a fehérorosz védelmi minisztérium találta meg, amely évek óta kutatja a térségben a napóleoni katonák nyomait. A Minszktől 100 kilométerre keletre fekvő Studenka faluban tartották meg pénteken a temetési szertartást, amelyen végtisztességet adtak a katonáknak Michel Raineri francia nagykövet jelenlétében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.